Design a site like this with WordPress.com
Fillojani

Jo Halloween por Fall-o-ween JESUS!

Festa e Halloween, është me origjinë nga një kulturë e lashtë pagane Kelte, të cilët besonin se një ditë të vitit, të vdekurit mund të ecnin mes të gjallëve. Gjatë peridhës së Samahinit, të gjallët mund të vizitonin të vdekurit. Ata vishinin kostume të çuditshme dhe merrnin karamele për Halloween, në mënyrë që shpirtrat endacakë t’i ngatërronin me një nga të tyret dhe t’i linin të qetë. Disa u ofronin ëmbëlsira shpirtrave për t’i qetësuar. Kunguj të shndërritur me qiri për Halloween, dhe lypësa që lëviznin nga dera në derë duke kërkuar ushqim në këmbim të një lutjeje për të vdekurit.

Në Evropën mesjetare, kleri katolik adoptoi zakonet lokale pagane dhe i detyroi ndjekësit e tyre të shkonin shtëpi më shtëpi duke veshur kostume dhe duke kërkuar dhurata të vogla. Fantazmat, vampirët, ujqërit, shtrigat dhe zombit: Këto personazhe Halloween i kanë lidhur prej kohësh me botën e shpirtrave të këqij.

Vazhdoni leximin “Jo Halloween por Fall-o-ween JESUS!”

Drini, Dëshmia e një Motoristi për Krishtin

Unë quhem Drini dhe kam lindur në 1981 në Tiranë, por fëmijërinë e kam kaluar në Romë deri në fund të viteve 80. I rritur në një familje që e vlerësonte ideologjinë komuniste si nga babai dhe nga mamaja, unë kam gjithashtu rrënjë stërgjyshërore me besimin e krishterë ortodoks dhe islamin shqiptar. Si adoleshent më pëlqente muzika dhe së bashku me vëllain tim kishim shumë instrumente në dhomën tonë ku luanim muzikë rock e death metal, e ku unë i bija baterisë në grupe të viteve 90. Gjatë klasës së tetë bënim shpesh festa, dhe mbaj mend një herë një nga vajzat na ftoi – “Ejani të shkojmë në një festë të veçantë adhurimi, janë shumë gallatë ato takimet e bashkësisë.” Ndaj shkuam së bashku, unë isha 13 vjeç, dhe hymë në sallën e vogël të ish-kinema Agimi (Tiranë) të përshtatur për mbledhjet e një bashkësie ungjillore. Atje këndonim për t’u argëtuar midis besimtarëve disa këngë të lumtura për Jezusin, pa e ditur pse, por veç për të qeshur me njëri-tjetrin. Ajo ditë më kujtohet si sot kur gjatë darkës në dhomën time po shikoja posterat me yje grupesh rock-u që kishin veshur muret, por në imagjinatë shihja Jezusin me karakterin e thellë e me fjalët e Tij për dashurinë ndaj Zotit dhe për të tjerët, fjalët e kthimit të faqes në anën tjetër…   

Vazhdoni leximin “Drini, Dëshmia e një Motoristi për Krishtin”

Emri Jehshua Mesia

Emri Jezus Krisht dëgjohet shpesh sa që në veshin e dikujt jo-ndjekës të Tij mund të tingëllojë si Emër / Mbiemër të një profeti. Por e vërteta është që shumë emra hebrej vendoseshin nga fjalë hebraisht, siç në shqip kemi emrat: Shkëlqim, Drita, Bardhyl (i bardhi yll), Jamarbër, etj.

Në të njëjtën mënyrë është edhe emri i Jezus Mesisë (Krisht vjen nga Kristos, trajta greke për fjalën Mesia). Emri i Tij në hebraisht përmban ADN-në e identitetit të Tij frymëror. Ai është:

Jeh (trajta e shkurtër e JHVH – Jehova – Unë Jam Ai që Jam – Emri i Perëndisë) që Shpëton, i Vajosur / përzgjedhur / caktuar Kryeprift / autoritet mbi popullin e Vajosur (të Mesisë – të Kristos – të Krishterë).

Ndjekësit e Tij të parë u përndoqën dhe u përjashtuan nga Sinagogat sepse besuan se Jehshua është Mesia (i vajosuri), Perëndia që eci si Fjala e Tij e gjallë mbi tokë i cili doli fitimtar si Jozueu (pasardhës i Moisiut) i cili e futi popullin në tokën e premtuar.

Vazhdoni leximin “Emri Jehshua Mesia”

30 Vjetori i Themelimit të Shërbesës BFC M/M

Jemi të ngazëllyer që po festojmë “30 Vjetorin e Motoristëve për Krishtin” këtë vit. 30 vjet në shërbesë tek motoristët, shërbesë në familjet tona dhe në ungjillëzim në motomitinge. Një falënderim i veçant shkon për të gjithë Udhëheqësit, Anëtarët dhe Mbështetësit tanë, për lutjet tuaja, dhe për përkrahjen në vizionin dhe shërbesën që Zoti u ka besuar të gjithë anëtarëve Bikers for Christ M/M!

“Duke shërbyer me stendë shpëtimi një metër larg ferrit… që nga 1990-ta !”

SHËRBESË ZOTIT * FAMILJES * & LIRISË !

Vazhdoni leximin “30 Vjetori i Themelimit të Shërbesës BFC M/M”

Mirësevjen në Shërbesën e Motoristëve Flori

   Flori është një djalë plotë energji dhe hir që shërben ungjillin e Zotit JEZUS që në moshë të vogël, në kishën ku shkon, me shërbesën e fëmijëve dhe të adhurimit në Kishën Ungjillore Çorovodë në Skrapar. Jemi shumë të lumtur që ai ka ndjerë së fundmi thirrjen nga Fryma e Perëndisë për të shërbyer me Ungjillin e Krishtit edhe komunitetit të motoristëve!

Flori Xhaxho 2

   Flori momentalisht nget një motor skuter 150cc, ndaj ai do të rendi me emblemën Support Crew Member. Por sapo Zoti të mundësoj një motor me cilindrat më të madhe se 250cc Vazhdoni leximin “Mirësevjen në Shërbesën e Motoristëve Flori”

Pastor Z, Rebel me një Qëllim

REBEL ME NJË QËLLIM

Pastor Fred Z Testimony 1

Mund të mos dukem si një shërbërtor i zakonshëm i krishterë ungjillor. Flokët e mia biond në të kuqërremtë i mbaj të gjata. Kam një mjekër, vathë, tatuazhe dhe vesh një xhaketë lëkure të zezë me një emblemë motoristësh në kurriz. Njerëzit e rrugës më njohin thjesht si Pastori Z. Kur takohem u tregoj për besimin tim dhe shumë prej tyre më dëgjojnë. Unë jam themeluesi i Bikers for Christ M/M, një shërbesë ndërkombëtare motoristësh të krishterë ungjillor. Unë vizitoj vendet ku pak njerëz të krishtetë do të guxonin të shkonin. Vështrojë turmat me njerëz në koncerte rock për të pikasur ata që kanë një tërheqje vdekjeprurëse për korsinë e shpejt. Unë rri me “të gjitha llojet” e motoristëve (anëtarët e klubeve MC, klubet 1%, klube rendësish, të ligjshëm dhe të jashtëligjshëm), njerëz të varur ndaj drogës, dhe adoleshentë të çuditshëm. (2 Timoteut 4:5).

Vazhdoni leximin “Pastor Z, Rebel me një Qëllim”